נפצעתי בתאונת דרכים. מה עליי לעשות?
לעורך הדין אורן אדשה ניסיון רב בייצוג נפגעי תאונות דרכים אל מול חברות הביטוח. בעת טיפולו במקרים אלו, הוא פועל בהתאם להוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חוק הפלת"ד) במטרה להשיג את הפיצוי הראוי והמרבי עבור נפגעי התאונה.
בחלוף כשנה מרגע התאונה, כאשר נזקי הגוף מתגבשים ומצטברים, עורך הדין אדשה נוהג לנהל מו"מ מול חברת הביטוח בדרך של פשרה. בהיעדר הסכמה, תוגש תביעה לבית המשפט כנגד חברת הביטוח האחראית, על בסיס פוליסת ביטוח החובה של הרכב שבו נהג או נסע הנפגע. על מנת למקסם את סכום הפיצוי אותו יקבל הנפגע, חשוב להקפיד על מספר דברים במהלך השנה שלאחר התאונה:
ראשית, יש לשמור על רציפות תיעוד רפואי מלא של כל הפגיעות והכאבים הנגרמים כתוצאה מהתאונה. תיעוד זה כולל ביקורים סדירים אצל רופאים, צילומים רפואיים, טיפולים ותרופות. כל אלו יסייעו להוכיח את חומרת הפגיעה ואת הנזקים הממשיים שנגרמו לנפגע בעקבות התאונה.
כמו כן, חשוב להעלות בפני הרופא המטפל את כל התלונות והכאבים שהנפגע חש באופן שוטף, ולוודא שאלו מתועדים כראוי בתיק הרפואי. לא פעם, נפגעים נוטים להקל ראש בתלונותיהם או להתעלם מהן בשלבים הראשוניים לאחר התאונה, וכתוצאה מכך הן אינן מתועדות כנדרש – דבר העלול לפגוע בהמשך בתביעה לפיצויים.
חשוב לדעת! גם במקרה שבו לא היה לרכב ביטוח חובה תקף או במקרים של תאונת פגע וברח, עדיין ניתן – במקרים המנויים בחוק – לקבל פיצוי כספי. בין אם דרך "קרנית" או באמצעות הגשת תביעה מכח סעיף 7 לפקודת הנזיקין.
אם נפגעת בתאונת דרכים, חשוב לפעול בצורה נכונה על מנת לשמור על זכויותיך ולקבל את הפיצוי המגיע לך. אלו הצעדים המומלצים:
– דאג לקבל טיפול רפואי ראשוני במקום האירוע או בבית החולים מיד לאחר התאונה. שמור בצורה מסודרת וכרונולוגית על כל המסמכים הרפואיים.
– הגש תלונה במשטרה ודווח על פרטי האירוע. קבל את פרטי הנהג האחר ופרטי הביטוח שלו (חובה, צד ג'), פרטי עדים ככל ונכחו במקום התאונה.
– צלם את זירת התאונה ואת הנזקים שנגרמו לרכבך מכל הזוויות.
– שמור על כל הקבלות, ההוצאות הרפואיות וכל מסמך אחר המעיד על הוצאות בקשר ישיר או עקיף לתאונה. הקפד לתעד כל הוצאה, אובדן שכר או נזק אחר שנגרם לך כתוצאה מהתאונה.
– אל תחתום על הסכמי פשרה לפני שעורך דין המנוסה בתחום ייעץ לך. חברות הביטוח יציעו לך סכום נמוך משמעותית כשאינך מיוצג ולא תוכל להשיג על כך לאחר מכן.
– אל תדבר עם נציג או חוקר מטעם חברת הביטוח!
תאונות דרכים, תאונות עבודה, נפילה ברחוב, רשלנות מעסיק, רשלנות רפואית, תביעות ביטוח, ביטוח לאומי, משרד הבטחון, פטור ממס הכנסה, משרד הבריאות, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ניידות